Soarele face bine!
Bronzul auriu și uniform fără eritem, un confort la cel mai înalt nivel, fără claustrofobie în relaxare totală, însoțite de muzica preferată în timp ce pielea simte plăcerea notelor de aur ale soarelui ... o vacanță virtuală de neuitat.
REZULTATE EXTRAORDINARE ÎN ȘEDINȚE PUȚINE Vino să încerci echipamentele EUROSUN!
Soarele
Cele patru elemente de bază ale vieții și prosperitatea noastră sunt aer, apă, pământ și soare. Dacă unul dintre aceste elemente lipsesc, atunci pur și simplu nu existăm! Nu ar fi nici viață fără soare - dar prea mult soare poate fi dăunător.
”Razele ultraviolete" - UVC, UVB și UVA - sunt emise de soare. Razele UVC, cele mai dăunătoare pentru corpul uman, sunt filtrate de stratul cel mai înalt de ozon, dar unele raze UVB (care pot provoca arsuri și leziuni ale ochilor) și UVA ating suprafața pământului. Intensitatea acestor raze depinde de unghiul de incidență al razelor solare cu pământul, și anume poziția geografică, sezonul și ora din zi. Razele ultraviolete (UV) sunt invizibile. Afară, suntem expuși la diferite niveluri de UV si de multe ori nu suntem conștienți de intensitatea acestor raze. Echipamentul de bronzare care simulează razele soarelui și emite numai UVA si UVB, controlează emisiiile lor și echilibrează UV pentru a minimaliza riscul de arsuri solare și, în același timp, optimizează acțiunea de bronzare. După cum știe toată lumea, nu poți controla soarele! Echipamentele de bronzare sunt în mod constant supuse inspecțiilor și programelor de inovare tehnologică pentru a ține pasul cu rezultatele cercetărilor cu privire la efectele UV.
Cum se face bronzarea
Culoarea naturala a pielii noastre este determinată de pigmentul: melanină. Prezența și cantitatea de melanină dintr-o persoană se datorează unor factori ereditari. Atunci când pielea noastră este expusă la UV, celulele mai profunde - numite melanocite - cresc producția de melanină. Pielea „se închide la culoare“, treptat, rezultă că pigmentul iese la suprafață, dând naștere la un efect de bronzare.
UV provoacă, de asemenea, îngroșarea stratului exterior al pielii: acesta este modul în care organismul se protejează de UV si previne arsurile solare. Fiecare dintre noi reacționează diferit la razele UV - cei cu pielea mai închisă produc melanină mai repede. Unii oameni au un ten foarte deschis încât pielea lor conține foarte puțină melanină și, atunci când este expusă la razele UV, acestea pot să nu o producă , deci nici să se bronzeze. În cazul în care procesul de bronzare este accelerat, pot exista cazuri de arsuri solare. Pielea noastră are un mecanism de reparare natural, dar atunci când acest lucru este stimulat prea des, se poate epuiza și chiar poate duce la deteriorarea permanentă a pielii în sine.
Fototipuri
Cunoaște-ți tipul de piele: va fi mai ușor să îți adaptezi comportamentul la soare fără riscuri.
Fototip | Tipul de piele | Reacţii la bronzare |
1 |
Piele foarte deschisă. În mod normal, cu mulți pistrui; |
Risc ridicat de arsuri solare, pielea se înroșește și se decojește; Nu se recomandă bronzarea la soare și utilizarea aparatului de bronzare! |
2 |
Piele deschisă. Cu posibilitatea de pistrui; Păr blond sau castaniu; |
Risc mărit de arsuri solare, este recomandabil să fiți atent la bronzare, acest lucru tinde să fie destul de lejer. |
3 |
Pielea normală, ușor închisă. Fără pistrui; |
Risc mediu de arsuri; capabil să-și asume o bronzare moderată. |
4 |
Piele ușor închisă la culoare, ten măsliniu, fără pistrui; |
Arsurile sunt rare, bronzul este rapid și profund. |
Timpi de expunere recomandați și expunere anuală la echipamentele Eurosun în conformitate cu specificațiile standardului european CEI EN60335-2-27 și variantele ulterioare.
- Pentru prima doză de expunere maxim 100 J / m;
- Pentru doza anuală de expunere maxim 25.000 J / m;
- Purtați întotdeauna ochelarii de protecție;
Vitamina D este vitamina soarelui
Vitamina D este foarte importantă pentru sănătatea noastră. O mare parte din populația europeană este deficitară în această vitamină importantă, mai ales în timpul lunilor de iarnă, deoarece lumina soarelui nu conține suficiente raze ultraviolete. Numeroase studii medicale arată că vitamina D are efecte benefice asupra următoarelor aspecte:
• Sănătatea celulelor: inclusiv cancerul de sân, de colon și de prostată;
• Sănătatea oaselor: inclusiv osteoporoza, osteomalacia și fractura de șold;
• Starea de sănătate a organelor, inclusiv presiunea înaltă, hipertensiune arterială și boli de inimă;
• Sănătatea mintală: inclusiv Tulburări Afective Sezoniere (TAS), sindromul premenstrual (PMS), depresia și starea de spirit, în general;
• Boli autoimune, incluzând scleroza multiplă, diabetul zaharat de tip 1 și artrita reumatoidă;
• Patologiile pielii inclusiv psoriazis;
• Obezitate și programe de exerciții fizce;
Lumina, modul cel mai natural și eficient pentru a obține vitamina D
Comunitatea științifică este de acord pe deplin cu afirmația că omul primește de obicei, 90% din vitamina D prin piele, care se datorează razelor solare UV cu ei. Doar 10% din vitamina D se poate asimila în mod normal prin sursa de alimentare, de aceea lumina solară este esențială pentru a crește aportul de vitamina D de care avem nevoie cu disperare. În zilele noastre, mulți dintre noi muncesc și trăiesc în interior, în cazul în care se află lumina artificială, și, prin urmare, nu sunt expuși la lumina soarelui in timpul zilei, pe care strămoșii noștri o primeau în mod natural de afară.
Acest lucru ne împiedică să menținem un nivel optim de vitamina D, și chiar de a crea o „furnizare de vitamina D“, care poate acoperi întreaga durată a iernii, atunci când soarele este prea slab. Datorita stilului nostru de viață modern, mulți dintre noi au de suferit în timpul primăverii și verii consecințele de deficit de vitamina D, să nu mai vorbim de lipsa rezervelor pentru iarna. De aceea, cei mai mari experți de vitamina D recomandă expunerea moderată la soare cel puțin de două ori pe săptămână și consideră de o mare importanță utilizarea ca element adjuvant a echipamentelor de bronzare controlate și programate. De asemenea, stimulează producerea de endorfine, care sunt legate de starea de spirit și ne dau un sentiment de bunăstare generală.
Întrebări și răspunsuri
De câte ori pe săptămână, pot utiliza un aparat orizontal de bronzare?
Persoanele cu tipul 1 de piele, copiii și tinerii sub 18 ani, cei care urmează terapii fotosensibilizante și persoanele cu antecedente de tulburări cutanate severe în familia lor nu ar trebui să folosească aparatul orizontal de bronzare sau să expună pielea la soare. Sesiunile de bronzare moderată de 2-3 ori pe săptămână este adecvată în toate celelalte cazuri, dar trebuie să se lase pielea să se odihnească cel puțin 24 de ore între sesiuni (cel puțin 48 de ore pentru tipul de piele 2). Standardul european nu ar trebui să depășească 60 de sesiuni anuale.
Ce este o ședință de bronzare?
Este timpul necesar pentru a ajunge la doza minimă pentru eritem (MED). Acesta este punctul în care precede arderea, care trebuie evitată întotdeauna. Timpul unui tratament de bronzare (pat, față sau duș) depinde de tipul de echipament utilizat, tipul de piele al persoanei care este expusă și condițiile existente de bronzare. Este bine să se bazeze întotdeauna pe sfatul operatorului licențiat, unicul profesionist pregătit în acest serviciu estetic important. Nu te expune la soare niciodată în aceeași zi cu o sesiune de bronzare la aparat orizontal.
Pot risca cancerul de piele folosind aparatul de bronzare orizontal?
Cercetarea medicală și științifică arată că prea multă expunerea la razele UV, în general naturale sau artificiale poate creste riscul de formare a melanoamelor pielii, în special în cazul în care expunerea excesivă are loc în timpul copilăriei. Utilizarea responsabilă și sub controlul strict al operatorului estetic al UV permite să se ajungă la nivelul de bronzare corect pentru a primi vitamina D într-un mod coerent, evitând comportamentul inadecvat care să anuleze beneficiile tratamentului în sine.
Care sunt beneficiile bronzării artificiale?
Dispozitivele UV oferă posibilitatea expunerii la tratamente cosmetice de bronzare într-un mod controlat și cu tehnologie modernă de înaltă siguranță și, de asemenea, să promoveze formarea de vitamina D. Este bine să ne amintim că, atunci când obținem un bronz în lumina soarelui, organismul poate să fie expus la diferite niveluri de radiații UV, în funcție de momentul zilei, localizarea geografică, luna, anul și așa mai departe. Cu aparatul de bronzare orizontal, puteți dezvolta un program specific pentru tipul de piele de bronzare; în cele din urmă din urmă, precum și tipul de pat utilizat, sunt elemente care sunt luate în considerare pentru a evita expunerea excesivă și posibilitatea de arsuri.
Johan Moan, expert de renume mondial în domeniul cercetării legate de razele UV si vitamina D, primeste premiul pentru cercetare de la Universitatea din Oslo, pentru studiile sale de pionierat in domeniul expunerii la soare.
Profesorul Moan este director al departamentului de cercetare în biofizică si terapie și fotodinamică la Spitalul Universitar din Oslo. Profesorul Moan recomandă utilizarea solariului mai ales în timpul iernii pentru a asigura producția regulată de vitamina D de organismul uman. În lunile de iarnă, nivelul de vitamina D scade considerabil, deoarece lumina soarelui conține o cantitate insuficientă de iradiere cu raze ultraviolete pentru a stimula producerea de vitamina D în pielea umană. Dacă în acest sezon se frecventează un solariu, puteți preveni această scădere bruscă și puteți menține un nivel constant de vitamina D.
Razele soarelui cresc speranța de viață!
Acest lucru este demonstrat de un studiu de observare pe termen lung efectuat în Suedia. Expunerea la razele soarelui și pielea deschisă sunt principalii factori determinanți pentru producerea vitaminei D, dar și factorii de risc pentru melanomul cutanat. Într-un studiu de douăzeci de ani efectuat pe 30.000 de femei, unii cercetători suedezi au studiat influența soarelui asupra mortalității din anumite cauze. Oamenii de știință au descoperit că mortalitatea din anumite cauze a fost invers proporțională cu obiceiul expunerii la soare. La femeile care au evitat expunerea la lumina soarelui, rata mortalității a fost de două ori mai mare decât cea a femeilor care și-au petrecut cea mai mare parte a timpului la soare.
Vitamina luminii solare previne gripa, nivelul de vitamina D este unul dintre factorii determinanți pentru debutul și decursul epidemiilor de gripă.
Un studiu arată că riscul unei epidemii de gripă poate fi influențată și de nivelurile de vitamina D. Iarna este sezonul cu o mare răspândire a virusului gripal. Acest lucru se datorează și faptului că virusurile se multiplică în special atunci când nivelul de umiditate este în jur de 50% și, în timpul iernii, camerele încălzite reprezintă condițiile cele mai favorabile. Vaccinul antigripal ajută la protejarea împotriva acestor virusuri. Cu toate acestea, oamenii de știință norvegieni au demonstrat că este mult mai important să se mențină niveluri adecvate de vitamina D în sânge. Într-unul din studiile lor, s-a demonstrat că ratele de infectare și mortalitate în timpul epidemiilor de gripă crește în paralel cu o reducere a expunerii la soare, cu o reducere consecutivă a nivelurilor de vitamina D. În timpul iernii, de fapt, atunci când razele soarelui sunt prea slabe pentru a sintetiza vitamina D, aceste niveluri pot crește chiar și de la 20 la 600 de ori. În acest caz, o utilizare moderată a solariului poate constitui o măsură preventivă excelentă. Un studiu realizat de cercetătorii norvegieni și danezi împreună a demonstrat că solariile stimulează producția de vitamina D prin piele exact în același mod ca și lumina solară naturală.
Lumina soarelui poate crește performanța sexuală?
Unii cercetători italieni au descoperit că bărbații cu disfuncții erectile au adesea un deficit de vitamina D. Conform cu ceea ce au demonstrat cercetătorii, chiar vitamina soarelui joacă un rol important în tratamentul disfuncției erectile. Pentru a examina corelația dintre nivelurile serice de vitamina D si disfuncția erectilă, echipa de cercetători condusă de Dr. Alessandra Barassi Universitatea din Milano, a efectuat un studiu pe 143 de subiecți de sex masculin care suferă de disfuncție erectilă în etape diferite. Ei au descoperit că aproape jumătate dintre subiecți au avut o deficiență de vitamina D și că a fost mai frecventă la pacienții cu disfuncție erectilă severă. Cercetătorii susțin că nivelurile insuficiente de vitamina D pot crește producția de ioni superoxizi care diminuează oxidul de azot. Oxidul nitric este critic pentru erecție, deoarece se pot relaxa vasele de sange, contribuind astfel la creșterea fluxului sanguin.
Aceste informații sunt furnizate de Asociația Sunlight Europene (ESA).